مسئول واحد تحقیقات فناوریهای بانک خون بند ناف کشور گفت: خون بند ناف حاوی سلولهای غنی بنیادی است که میتواند به درمان بیش از ۸۰ بیماری مختلف کمک کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، نوری پیشازظهر امروز در نشست خبری در جمع رسانههای استان در جهاد دانشگاهی کردستان، اظهار داشت: 180 هزار نمونه خون بند ناف در بانک خون کشور وجود دارد و پیوندهای موفقی در راستای درمان بیماری ها انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه سالهای زیادی خون بند ناف نوزاد که حاوی مقادیر زیادی سلولهای بنیادی بود پس از تولد به عنوان زباله بیولوژیکی دور ریخته میشد گفت: این در حالی است که امروز از سلولهای خونساز خون بند ناف نوازد برای درمان بیماریهای مختلف استفاده میشود.
مسئول واحد تحقیقات فناوریهای بانک خون بند ناف کشور خاطر نشان کرد: در گذشته خون بند ناف نوزاد پس از تولد دور ریخته میشد اما اکنون خون بندناف نوازد پس از زایمان ذخیرهسازی میشود.
وی افزود: خون بند ناف حاوی مقدار غنی سلولهای بنیادی است که میتواند به درمان بیماریهای تهدید کننده زندگی کمک زیادی کند و به درمان بیش از 80 بیماری مختلف کمک کند.
نوری سلولهای بنیادی را اصلیترین علل نگهداری خون بند ناف دانست و عنوان کرد: این سلولها به صورت بالقوه نجات دهنده است و میتواند به درمان بیماریها با پیوند خون بند ناف مانند بیماریهای مربوط مغز استخوان، دیابت تیپ یک و انواع کم خونی کمک کند.
وی با اشاره به اینکه بیش از 45 سال سلولهای بنیادین خون ساز در خون بندناف شناسایی شده است، ادامه داد: این دانش و یافته علمی سبب شده در این مدت یک مجموعه صنعتی شکل بگیرد و تعداد زیادی از مردم در سراسر جهان مشغول این فعالیت شوند و پیوند خون بند ناف انجام دهند و نتیجه تحقیقات منجر به زنده ماندن افراد بیمار و رهایی از رنج و بیماریها شود و این نویدبخش این است که سرمایهگذاری دانش و یافتههای علمی میتواند سرانجام خوبی داشته باشد
به گفته مسئول واحد تحقیقات فناوریهای بانک خون بند ناف کشور، در این مدت بیش از هشت میلیون خون بند ناف در سراسر جهان شناسایی شده است.
وی اظهار کرد: بانکهای زیادی در گوشه و کنار جهان با هدف ذخیره سازی و جمع آوری خون بند ناف فعالیت میکنند و حدود 50 هزار واحد خون بند ناف در این بانکها پیوند شده است.
مسئول واحد تحقیقات فناوریهای بانک خون بند ناف کشور با بیان اینکه راه درمان سرطانهای خون، پیوند خون بند ناف است، افزود: ذخیره سازی خون های بنیادی تنها به این ختم نشده بلکه در دهههای گذشته سلولهای بنیادی خون بند ناف به عنوان بخشهای مهم پزشکی بازسازی اهمیت یافته است.
وی گفت: سرمایهگذاریهای زیادی به سمت تحقیقات سلول درمانی پیش رفته منابع زایمانی مانند خون بند ناف جفت و سایر بافتهایی که هنگان زایمان از بدن خارج میشود به یک منبع سالم و پرقابلیتی است نسبت به منابع سلولی بزرگسال.
نوری با بیان اینکه اکنون تعداد کارگاههای بالینی برای دورههای مختلف ارائه میشود، افزود: از منابع زایمانی چه سلولهای جفت و چه سلولهای خون بند ناف چه سایر محصولات بیولوژیکی که در آزمایشات گرفته، استفاده میشود و نشان میدهد که در سالهای آینده یک نقش پررنگتری از خون بند ناف و سلولهای بنیادی شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: در این حوزه شرکت فناوری بن یافتههای رویان به عنوان بزرگترین و اولین بانک خون بند ناف خاورمیانه در این راستا حرفی برای گفتن دارد.
مسئول واحد تحقیقات فناوریهای بانک خون بند ناف کشور عنوان کرد: در راستای استراتژیکهای تعریف شده مجموعه به سمت سایر منابع زایمانی پیش بردهایم و وارد تحقیقات شدهایم که بخش از این تحقیقات به نتیجه رسیده است.
وی اعلام کرد: محصولات بایولوژیکی داریم که بخشی در تحقیقات بالینی هست و بخشی به درمان رسیده است؛ بخشی از تحقیقات به نتایج درمانی دست یافته و بخشی دسترسی به ذخیرهسازی خون بند ناف است.
نوری خاطر نشان کرد: در سالهای گذشته تحقیقات ذخیرهسازی خون بند ناف آغاز شده و به نتیجه دست یافته است، دستورالعملها نهایی شده و بزودی خدمات رسانی در این حوزه انجام خواهد شد.
وی ابراز داشت: یک منبع سلولی متفاوت خونساز متفاوت از منابع سلولی که تاکنون در خون بند ناف بوده فراهم میکند.
به گفته این مسئول، در کنار آن محصولات دیگری برای درمان زخمهای سوختگی و دیابتی استفاده میشود و در صورت تایید اداره غذا و دارو چیزی نمانده که وارد داروخانهها شود.
وی عنوان کرد: برخی تحقیقات دیگر نیز در دست تحقیق و پژوهش قرار دارد مانند سرم خون بند ناف، برخی که کاربردی است در تحقیقات بالقوه زیستشناسی کاربرد دارد
نوری گفت: محققان در راستای کاربردی کردن سلولهای بنیادی خون بند ناف و منابع زایمانی است. گذشته در تحقیقات یک محصول سلولی از بافت خون بند ناف بدست آمده با همکاری شرکت در فضای. جی ام پی تولید میشود و چندین کارآزمایی بالینی برای آن طراحی شده که بخشی از آن به اتمام رسیده و نتایج امیدوار کننده در حوزه درمان بیماری فلج مغزی کودکان بدست آمده و مقالات آن منتشر شده، امید است بزودی فاز سوم آن با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز طبی کودکان آغاز شود.
به گفته وی در کنار آن کارآزمایی بالینی دیگری از جمله اتیسم در حوزه ها در دست اجراست و طرحهای دیگر مانند بیماری، هم اکنون مجموعه شرکت بن یافتهها در حوزه فعالیتهای خود نه تنها در کشور بلکه در سطح منطقه خاورمیانه پیش رو است.
انتهای پیام/488/